Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Faire signeEen selectie kunstwerken uit de kunstverzameling van de Provincie Henegouwen

  • Hors-les-murs
18.11.2005-30.12.2005

Faire signe is de vrucht van een samenwerking tussen La Criée, Centre d'Art contemporain in Rennes en BPS22 waarbij in laatstgenoemd kunstencentrum een selectie werken werd tentoongesteld uit de collectie van de Provincie Henegouwen, van het surrealisme tot vandaag.

Deze selectie was opgebouwd volgens drie verschillende pijlers, met drie mogelijke parcours: poëtische hersenspinsels, sociale regels in vraag gesteld en politieke interpellatie. Op die manier ontstonden erg boeiende dialogen tussen erg uiteenlopende werken en kunstenaars.

Aan de basis van elke studie van een collectie of een deel van de kunstgeschiedenis ligt een grondige analyse of onderzoek, maar we mogen niet vergeten dat de kunstwerken er ons ook aan herinneren hoe essentieel zelfkritiek, humor en gevoeligheid zijn voor onze openheid naar de wereld. De associaties die de curator maakte tussen de werken van deze tentoonstelling waren nu eens vanzelfsprekend, dan weer vreemd en soms zelfs tegenstrijdig. Maar stuk voor stuk wilden ze ons op wijzen op de kostbaarheid van deze openingen die evenzeer een uitdrukking van vrijheid zijn.

Kunstenaars: Art & Language, Alighiero e Boetti, Marcel Broodthaers, Edith Dekyndt, Wim Delvoye, Patrick Everaert, Michel François, René Magritte, Marcel Mariën, Frank Scurti, Cindy Sherman, Studio 65, Barthélémy Toguo

Curator: Larys Frogier