Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Juste après de terre et de feuGwendoline Robin

  • Dans
16.11.2013-16.11.2013

Als trouwe partner van de Biënnale van Charleroi Danses, ontving BPS22 Gwendoline Robin in residentie in de grote hal, in 2013. Ze ontwikkelde en stelde er haar performance Juste après de terre et de feu voor.

Gwendoline Robin is een atypisch beeldend kunstenares die zich voortbeweegt binnen het domein van vuurwerk en die gaandeweg en na verschillende samenwerkingen (met Pierre Droulers, Boris Charmatz, ...) dichter bij de wereld van de dans is gekomen. Zo ontstond geleidelijk het idee om het bewegende lichaam centraal te plaatsen in haar installaties.

Juste après de terre et de feu is ontstaan uit deze drang om lichaam en landschap met elkaar in aanraking te brengen in een "energieke sfeer die zowel kritisch als vermakelijk is". Het landschap wordt de plaats van een gedanst parcours: het lichaam loopt, beweegt en staat onbeweeglijk stil. Hoe gaat de schalkse en breekbare Gwendoline Robin tekeer tegen de krachten die opborrelen uit het binnenste van de aarde en die elk van ons bedreigen! Een intense en boeiende performance voor een breed publiek.

Concept en vertolking Gwendoline Robin

Choreografische assistentie Ida De Vos

Lichtontwerp Simon Siegmann

Productie Charleroi DansesProject in samenwerking met Grand Studio