Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

PENTHESILEANAAR HEINRICH VON KLEIST

  • Theater
23.01.2007-26.01.2007

Met de bedoeling om zijn programma ook open te stellen voor andere evenementen die weliswaar verband houen met beeldende kunsten opende BPS22 zijn deuren voor dit theaterproject met vijf multidisciplinaire kunstenaars (op de kruising van theater, muziek en beeldende kunst) rond de figuur van Penthesilea, naar het stuk van Heinrich von Kleist, een van de meesters uit de Duitse romantiek.

De legende vertelt het verhaal van Pentesilea, een onoverwinnelijke amazone, die een pijl krijgt recht in het hart, de pijl der liefde. De pijl werd afgeschoten door Achilles die zij begeerde en zal vernietigen alvorens hem te verslinden om vervolgens te sterven. Françoise Berlanger staat alleen op het podium in een decor van meerdere grote schilderijen op glasvezel van de hand van beeldend kunstenaar Marcel Berlanger met daarop verschillende motieven die samen een soort van rebus vormden. Berlanger maakt deel uit van de vaste collectie van de Provincie Henegouwen en werkte meermaals samen met BPS22, ondermeer voor een solotentoonstelling in de Academia Belgica, in Rome.

Mise-en-scène en vertolking Françoise Berlanger - Beeldende kunsten Marcel Berlanger - Muziek Cédric Dambrain & Patrick Delges - Scenografie & Kostuums Thibault Van Craenenbroeck - Licht Xavier Lauwers.