Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

THE ALLOCHTOONCHARIF BENHELIMA

  • Tentoonstelling
16.03.2013-25.05.2013

Tijdens zijn solotentoontstelling The Allochtoon bracht de Belgische fotograaf Charif Benhelima (Brussel, 1967), de reeksen Welcome to Belgium (1990-1999) en Semites : A Wall under Construction (2005-2011) samen in een overkoepelende expositie/installatie.

Het fotowerk van deze kunstenaar gaat voornamelijk over een zoektocht naar identiteit, gevoed door zijn verleden als wees van een geïmmigreerde Marokkaanse vader die in Brussel woonde en een Belgische moeder die overleed toen hij nog kind was. De afwezigheid van zijn ouders en het gevoel van ontheemding vormen de aanzet voor zijn artistiek discours. Ondanks de biografische insteek heeft zijn werk een sterk universele reikwijdte.
Naast de twee getoonde fotoreeksen wordt het levensverhaal van de kunstenaar in de tentoonstelling verweven via diverse teksten die de vertellende dimensie van zijn werk onderstrepen. Een nieuwe productie waarin een jonge Charif Benhelima los van enige geografisch, culturele of andere context in een adem de vraag over perceptie van de ander en de identitaire toewijzing aankaart.

Curator: Pierre-Olivier Rollin