Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Urban Connections I et IIWerk uit de kunstverzameling van de Provincie Henegouwen

  • Hors-les-murs
01.04.2007-30.09.2007

In 2007 heeft het Domaine départemental de Chamarande en Essonne (Frankrijk) BPS22 uitgenodigd tot een uitwisseling van kunstverzamelingen om aldus beide tentoonstellingsruimten en hun kunstenaars een extra dimensie te geven.

In het eerste luik van deze samenwerking, Urban Connections I werd een selectie van een twintigtal kunstwerken uit de collectie van de Provincie Henegouwen tentoongesteld in het prachtige kader van het kasteel van het Domaine de Chamarande. De werken in kwestie drukten stuk voor stuk in mindere of meerdere mate de veelheid uit van culturele identiteiten, de impact van de mondialisering op de veranderende landschappen, historische belangen, sociale en culturele conflicten waaraan de stad en ruimer ook "het stedelijke milieu" gestalte geven.

In het verlengde van deze tentoonstelling heeft het Domaine départemental de Chamarande ook een reeks kunstenaars van de collectie van de Provincie Henegouwen gevraagd om nieuw werk te maken, met als resultaat een remix van het eerste luik dat als titel kreeg Urban Connections II. In de herfst die daarop volgde ontving BPS22 op zijn beurt werk uit de collectie van het FDAC Essonne in het kader van de tentoonstelling Accords Excentriques.

Kunstenaars: Nadine en Gast Bouschet, Lisa Brice, Jota Castro, Jacques Charlier, François Curlet, Michael Dans, Wim Delvoye, Frédéric Gaillard, Felix Gmelin, Marin Kasimir, Jacques Lizène, Jean-Luc Moerman, Deimantas Narkevicius, Piero Vita, Frédéric Platéus, Benoît Roussel, Alain Séchas, Beat Streuli, Sven T'Jolle, Didier Vermeiren

Curator: Judith Quentel en Pierre-Olivier Rollin