Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Raphaël ZarkaRiding Modern Art

  • Tentoonstelling
02.09.2017-07.01.2018

Frans kunstenaar Zarka bouwt de Grote Hal van het museum om tot een nooit eerder gezien skatepark.
Skaters en bezoekers mogen vrij circuleren tussen de moduleerbare beelden, geïnspireerd op de geometrische vormen van Duits mathematicus Arthur Schoenflies.
Van op de mezzanine kunt u de sculpturale kracht bewonderen van de verschillende modules waarvan het geheel doet denken aan een groot hedendaags beeldenpark.

Raphaël Zarka stelt verder ook een reeks zwart-wit foto's tentoon, uit skatemagazines waarop skaters te zien zijn die tricks uitvoeren op moderne beelden in de openbare ruimte.
Want skaten is, net als kunst, een kwestie van stijl!

Deze multidisciplinaire kunstenaar (beeldhouwen, schilderkunst, tekenen, video, fotografie) is bovendien ook auteur, bekend voor zijn research over de geschiedenis van het skateboarden, waarvan hij overigens een fervent beoefenaar is.

Curator: Pierre-Olivier Rollin

Auteurs van de foto's van Riding Modern Art : Éric Antoine, Loïc Benoit, Dave Chami, Robert Christ, Jon Coulthard, Ryan Flynn, Gaston Francisco, Matt Georges, Hendrik Herzmann, Nikwen, Tuukka Kaila, Bryce Kanights, Guillaume Langlois, Ludica, Alan Maag, Jonathan Mehring, Ian O'Connor, Patxi Pardinas, Guillaume Périmony, Alberto Polo, Leo Preisinger, Adam Sello, Bertrand Trichet, Seu Trinh, David Turakiewicz, Davy Van Laere, Marcel Veldman, Maxime Verret en Alexis Zavialoff.

Een coproductie met Espai d'art contemporani Castelló (Valencia, Spanje).
In het kader van EXTRA, met de steun van het Franse Instituut en de Samenwerking en Culturele Actie Dienst van de Ambassade van Frankrijk in België.

Raphaël Zarka wordt vertegenwoordigd door Michel Rein/Paris-Brussels galerij en Luciana Brito galerij, São Paulo.