Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Sanam KhatibiExtra View - De ta salive qui mord

  • Tentoonstelling
08.06.2019-01.09.2019

Doordat ze de stereotypen van gender en overheersing verschuiven, boeien en spotten de werken van Sanam Khatibi tegelijkertijd.

De Belgische kunstenares schildert vrouwelijke figuren, eenzame of in horde, subversief en provocerend, waarbij ze hun beestachtige impulsen tonen in landschappen die een afstandelijk en atypisch Eden oproepen. Zijn onderwerpen, dubbelzinnig in hun relaties met betrekking tot macht, geweld en sensualiteit, ondervragen excessen, verlies van controle, dominantie en onderwerping.

Naast deze grote olieverfschilderijen vol dieren en jachtverhalen die zowel naïef zijn als wreed, heeft Sanam Khatibi ook tapisserieën, borduurwerk en kleine stillevens gecreëerd die voor het eerst worden geëxposeerd op BPS22. Vazen en kommen met Japanse motieven bevatten kwetsbare en wilde bloemen en denkbeeldig fruit in warme tinten; schelpen en koralen gaan om met schedels bedekt door slangen met rode ogen... Deze werken zijn direct geïnspireerd op zijn persoonlijke verzameling objecten dat ze instinctmatig presenteert op de expositie. Vergeleken met de weergegeven landschappen brengen deze objecten een verontrustende vreemdheid tot stand en hebben ze een aantrekkingskracht door de onbekende en "wilde" schoonheid die ze uitstralen. In de buurt kruipen keramische slangen rond die de toon van de kunstenares aangeven, tussen leed en wellust.

Sanam Khatibi wordt vertegenwoordigd door de rodolphe janssen galerij (Brussel) en door P.P.O.W. galerij (New York).

Tentoonstelling : 08.06 > 01.09.2019

De ta salive qui mord, die van 8 juni tot 1 september 2019 parallel met die van Xavier Mary in de BPS22 loopt, neemt het label EXTRA VIEW over en toont een specifiek deel van haar werk.

Interview de Dorothée Duvivier curatrice au BPS22