Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Uitzonderlijke sluiting van het museum op vrijdag 19.04.2024

> INFO

Suspended spacesEen collectieve ervaring

  • Tentoonstelling
16.06.2018-02.09.2018

Suspended spaces brengt internationale kunstenaars en onderzoekers samen. Het collectief interesseert zich voor geografische gebieden waarvan de toekomst om politieke, economische of historische redenen aan banden werd gelegd. Na een eerste ervaring in de Cypriotische spookstad Famagusta trok Suspended spaces naar Tripoli in Libanon, meer bepaald naar de onafgewerkte site van de Internationale beurs van Oscar Niemeyer. Daarna verhuisde het collectief naar Brazilië waar het MAC (het museum voor hedendaagse kunst van Niemeyer in Niterói) en zijn evenknie MACquinho (cultureel en sociaal centrum voor de achtergestelde bevolking van de gemeenschap Morro do Palácio) samenwerken met de nabijgelegen favela in een gewelddadige en verdeelde Braziliaanse maatschappij. Deze verschillende fasen gingen gepaard met residenties, werken, ontmoetingen, colloquia, publicaties, enz.

BPS22 stelt niet enkel een reeks foto's, video's, geluids- en beeldinstallaties van Suspended spaces (sinds 2007) voor, maar ook originele documenten over de komende residentie in het Amazonewoud. De tentoonstelling toont het moderne karakter van deze projecten en de diversiteit van hun manifestaties om een wellicht niet zo verafgelegen sociaalhistorische en geopolitieke toekomst (al dan niet) te begrijpen en te beïnvloeden. Tegelijk staat het collectief ook impliciet stil bij de huidige artistieke producties, gedachten en praktijken.

Kunstenaars: Ziad ANTAR, Kader ATTIA, François BELLENGER, Filip BERTE, Marcel DINAHET, Yasmine EID-SABBAGH, Maïder FORTUNÉ, Lamia JOREIGE, Valérie JOUVE, Jan KOPP, Bertrand LAMARCHE, Lia LAPITHI, Daniel LÊ, Armin LINKE, André PARENTE, Françoise PARFAIT, Sophie RISTELHUEBER, Mira SANDERS, Stéphane THIDET, Eric VALETTE, Christophe VIART, Mehmet YASHIN.

Curator: Dorothée Duvivier

In het kader van de 100-jarige Cultuur in Henegouwen.