Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Opbouw aan de gang > Ontdek de volgende tentoonstelling

Zie meer

THOMAS MAZZARELLAQue serà - Extra View

  • Tentoonstelling
18.11.2017-07.01.2018

Thomas Mazzarella (Charleroi, 1983) toont voor het eerst in BPS22 een geheel dat tien jaar van creatie omvat. Zijn acrylschilderijen op hout en zijn olieverfdoeken onthullen stuk voor stuk een complexe en ondoordringbare wereld, als weerspiegeling van de wereld. Wat bijzonder is aan dit werk is de uitgestrektheid die ontstaat aan de hand van veel kleine schilderijen. Hij kiest ervoor om compleet verzonnen ruimten en omgevingen te schilderen die echter de gebruiken en gewoonten van onze hedendaagse maatschappij vertalen, zij het met een knipoog.

Terugkerende thema's zijn architectuur, decor, scherm, kader, motief en schilderij die de kunstenaar zowel vormelijk als conceptueel bespeelt. De kwaliteit van het werk van Thomas Mazzarella is het resultaat van een subtiele mix van naïviteit, ironie en desillusie.

In het kader van de tentoonstelling wordt ook een reeks nieuwe werken voorgesteld en wordt een boek uitgegeven met een vijftigtal schilderijen die representatief zijn voor de kunstenaar.

Curatoren : Nancy Casielles & Dorothée Duvivier

18.11.2017 > 07.01.2018
Een tentoonstelling om te ontdekken parallel met de tentoonstelling van Raphaël Zarka.