Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Uitzonderlijke sluiting van het museum op vrijdag 19.04.2024

> INFO

US OR CHAOSa/political collectie

  • Tentoonstelling
22.09.2018-06.01.2019

Met de snedige titel US OR CHAOS (Wij of chaos) wordt de unieke privécollectie a/political bij BPS22 voorgesteld in een expositie rond orde en chaos. Onder het curatorschap van Becky Haghpanah-Shirwan, directrice van de collectie a/political, brengt US OR CHAOS samen soms monumentale, dan weer minimalistische, zij het bijzonder krachtige veertigtal werken.

De in Londen gevestigde privécollectie a/political is gegroeid rond de relaties die ze heeft opgebouwd met internationale kunstenaars die de grote politieke en sociale problemen van vandaag niet schuwen. a/political koopt niet alleen werken, maar neemt ook geregeld zelf het initiatief voor de productie van ambitieuze kunstprojecten en de internationale verspreiding ervan.

De tentoonstelling is geïnspireerd op de repliek van een agent van de oproerpolitie tegen een lid van het Spaanse kunstenaarscollectief Democracia. Ze is opgezet rond controletechnieken en verzetsstrategieën, pogingen om orde te scheppen in de chaos en de behoefte om te protesteren tegen de heersende orde, met werken vanFranko B, Teresa Margolles, Andrei Molodkin, Nancy Spero, enz.

Tijdens US OR CHAOS wordt ook het werk Résilients (van het kunstenaarsduo Stéphanie Rollin en David Brognon in samenwerking met ontslagen arbeiders uit de Caterpillar-fabriek van Gosselies) opnieuw opgezet.

KUNSTENAARS: Franko B, David BROGNON & Stéphanie ROLLIN, Erik BULATOV, Petr DAVYDTCHENKO, DEMOCRACIA, Kendell GEERS, Leon GOLUB, Teresa MARGOLLES, Andrei MOLODKIN, Petr PAVLENSKY*, Andres SERRANO, Santiago SIERRA & Nancy SPERO.

CURATOR: Becky HAGHPANAH-SHIRWAN, directeur van a/political collectie

*Petr Pavlensky is niet opgenomen in de a/political-collectie. De documentatie over zijn acties is niet te koop, maar mag door iedereen vrij gebruikt worden.

US OR CHAOS wordt georganiseerd in het kader van Cent ans de Culture en Hainaut.

US OR CHAOS. a/political collection - Becky

Petr PAVLENSKY, Lighting (Éclairage), Paris, 2017