Fluide 2018 Extra muros Tentoonstelling

    Category:
  • Extra-muros
  • date:
  • 08.09.2018 - 09.12.2018

BPS22 verlaat het vertrouwde Charleroi en zet 20 km verderop, samen met het culturele centrum van Thuin, het parcours voor hedendaagse kunst Fluide op touw en verandert zo de stad Thuin in een heus openluchtmuseum.

Drie jaar na het succes van de editie 2015 nodigt Fluide acht nieuwe kunstenaars uit om zich te buigen over het verleden en de toekomst van Thuin, gekenmerkt door verzet, eeuwenoude tradities en de hedendaagse realiteit in een wereld die met verschillende snelheden draait. Zo belicht Serigne Mbaye Camara de gebrekkige waterbevoorrading voor de hangende tuinen en werkt Mario Ferretti rond de bomen van het Bois du Grand Bon Dieu die dreigen te verdwijnen. Cathy Coëz duikt in de geschiedenis van de plaats die de naam Chant des Oiseaux draagt, terwijl Pauline Debrichy het rijke schippersverleden van Thuin ophaalt. Charlotte Beaudry, Lola Meotti, GRRIZ en Mostafa Saifi Rahmouni nemen ons in het kader van Fluide mee naar het Quartier de la Piraille, het belfort, de hangende tuinen en de pittoreske straatjes van Thuin. Ontdek het buitengewone erfgoed van de stad aan de hand van kunst.

De kunstenaars: Charlotte BEAUDRY, Cathy COËZ, Pauline DEBRICHY, Mario FERRETTI, GRRIZ (Luigi GRECO en Mattia PACO RIZZI), Serigne MBAYE CAMARA, Lola MEOTTI, Mostafa SAIFI RAHMOUNI.

+ 14 vaste werken, onder meer van Jérôme CONSIDERANT, Sara CONTI, Olivier CORNIL, John CORNU, Michael DANS, Daniel FAUVILLE, Djos JANSSENS, Olivier KOSTA-THEFAINE, Sophie LANGOHR, Christine MAWET, Xavier RIJS, Jonathan SULLAM, Christophe TERLINDEN en Stephan VEE.

Curatrice: Dorothée DUVIVIER - BPS22

Een organisatie van het cultureel centrum van Thuin Haute-Sambre en de stad Thuin, in samenwerking met BPS22.