Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Brussels South AirportKrinzinger Projekte, Vienne

  • Hors-les-murs
21.05.2005-09.07.2005

Nadat aan curator Philippe Pirotte werd gevraagd om werken van Vlaamse kunstenaars tentoon te stellen, stelde Krinzinger projekte dezelfde vraag aan BPS22 voor kunstenaars uit Wallonië en Brussel. Om veralgemening tegen te gaan waarbij de kunstenaars ten onrechte zouden worden geassocieerd met een fictieve "gemeenschap", koos BPS22 ervoor om de nadruk te leggen op de individualiteit van elke kunstenaar, waarbij hun diversiteit en unieke karakter benadrukt werd.

De naam van de tentoonstelling, Brussels South Airport is geïnspireerd op de naam van de luchthaven van Charleroi en weerspiegelt de wens om de Franse Gemeenschap te associëren met het idee van een platform: een politieke eenheid die gevormd wordt door de personen die er wonen veeleer dan door de geografische realiteit van een gebied dat onjuist wordt omschreven als ‘ten zuiden van Brussel' en op Europese schaal bekeken bijzonder klein uitvalt. De Franse gemeenschap moet dus als een ontmoetingsplaats worden gezien, een trefpunt van zeer veel verschillende persoonlijkheden, waar zowel immigranten als emigranten meetellen.

Kunstenaars: Fernando Alvim, Orla Barry, Marcel Berlanger, Gast Bouschet, Jota Castro, Edith Dekyndt, Eric Duyckaerts, Patrick Everaert, Frédéric Gaillard, Kendell Geers, Jean-Luc Moerman, Juan Paparella, Benoît Platéus, Ivo Proovost & Simona Denicolaï, Raphaël Van Lerberghe

Curator: Pierre-Olivier Rollin