Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Cassette DiaryAiki Onda

  • Tentoonstelling
  • Performance
26.11.2011-18.12.2011

Terwijl Europunk BPS22 helemaal bezette, palmde Aki Onda, Japans musicus actief in field recording, de enige geluiddichte ruimte in die werd vrijgehouden voor zijn interventie.

Aki Onda (Nara-Japon, 1967) is gekend voor zijn cassette memories die een persoonlijk dagboek vormen opgebouwd uit klankfragmenten opgenomen op cassettes om vervolgens te worden gemixt. Aki Onda is muzikant, componist, producent, fotograaf en visueel kunstenaar. Gewapend met een micro trekt hij de wereld rond, maakt compilaties van zijn opnames, samplet, moduleert en verveelvoudigt ze. Zijn klankkunst is vooral gebaseerd op een grondige verkenning van de mogelijkheden van een op het eerste gezicht banaal voorwerp dat hij tot een heus instrument optilt: de dictafoon of walkman. Zijn werk is een metafoor van het menselijk geheugen en zijn onvolmaaktheden waarbij tijd op mysterieuze en moeilijk controleerbare manier de herinneringen verwringt en doet vervagen.

De tentoonstelling in BPS22 op initiatief van de Mediatheek van Charleroi stelde een selectie relikwie cassettes voor; stuk voor stuk legendarische fragmenten die de plaatsen onthullen waarvan ze doordrongen zijn. In de marge van deze tentoonstelling vond ook een performance plaats in BPS22 en een workshop van de kunstenaar in Wiels.