Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Uitzonderlijke sluiting op zaterdag 22 juni 2024

Zie meer

Erik Bulatov - Andrei MolodkinBLACK HORIZON

  • Tentoonstelling
09.02.2019-19.05.2019

Als tweede luik in de samenwerking tussen BPS22 en a/political brengt de tentoonstelling BLACK HORIZON voor het eerst twee Russische artiesten uit verschillende generaties samen: Erik Bulatov (°1933) en Andrei Molodkin (°1966).

Bulatov is een van de spilfiguren van het zogenoemde 'Moskouse conceptualisme', waartoe ook Ilja en Emilia Kabakov worden gerekend. De kunstenaar put zijn inspiratie uit de Sovjetpropaganda en stelt schilderijen voor die op subtiele wijze de kunstgeschiedenis samenvatten. Op basis van enkele populaire Russische uitdrukkingen (HACPATь, wat ‘bekritiseren' betekent), schildert hij grote doeken die de toeschouwer aan het wankelen brengen met een illusie van diepgang, in strijd met typografische elementen. Voor het eerst zullen nieuwe, unieke doeken van de kunstenaar te zien zijn, gerealiseerd in The Foundry, het Zuid-Franse atelier van Molodkin.

Andrei Molodkins omvangrijke installatie Young Blood dompelt de bezoeker onder in een klinische omgeving, waarin video's letters in beeld brengen die zich vullen met menselijk bloed. De verschillende letters vormen zinnen uit de subculturen van jongeren. Het resultaat is een samenvattend beeld van de cultuur en bekommernissen van de jeugd.

Interview de l'artiste ERIK BULATOV

Interview ANDREI MOLODKIN