Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Fluide 2018Extra muros Tentoonstelling

  • Hors-les-murs
08.09.2018-09.12.2018

Het cultureel centrum van Thuin en BPS22 slaan de handen in elkaar voor een deelname aan het parcours voor hedendaagse kunst Fluide. Samen toveren ze de stad Thuin om tot een heus openluchtmuseum.

Drie jaar na het succes van de editie 2015 nodigt Fluide acht nieuwe kunstenaars uit om zich te buigen over het verleden en de toekomst van Thuin, gekenmerkt door verzet, eeuwenoude tradities en de hedendaagse realiteit in een wereld die met verschillende snelheden draait. Zo belicht Serigne Mbaye Camara de gebrekkige waterbevoorrading voor de hangende tuinen en werkt Mario Ferretti rond de bomen van het Bois du Grand Bon Dieu die dreigen te verdwijnen. Cathy Coëz duikt in de geschiedenis van de plaats die de naam Chant des Oiseaux draagt, terwijl Pauline Debrichy het rijke schippersverleden van Thuin ophaalt. Charlotte Beaudry, Lola Meotti, GRRIZ en Mostafa Saifi Rahmouni nemen ons in het kader van Fluide mee naar het Quartier de la Piraille, het belfort, de hangende tuinen en de pittoreske straatjes van Thuin. Ontdek het buitengewone erfgoed van de stad aan de hand van kunst.

De kunstenaars: Charlotte BEAUDRY, Cathy COËZ, Pauline DEBRICHY, Daniel FAUVILLE, Mario FERRETTI, GRRIZ (Luigi GRECO en Mattia PACO RIZZI), Serigne MBAYE CAMARA, Lola MEOTTI, Mostafa SAIFI RAHMOUNI.

Curatrice: Dorothée DUVIVIER - BPS22

Art director : Pascal MARLIER - Cultureel centrum van Thuin Haute Sambre

Een organisatie van het cultureel centrum van Thuin Haute Sambre en de stad Thuin, in samenwerking met BPS22.

Fluide 2018, parcours d'arts actuels - Teaser