Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

NOUS AUTRESFRÉDÉRIC LEFEVER

  • Tentoonstelling
04.04.2009-14.06.2009

Nous Autres is de eerste tentoonstelling in België van fotograaf Frédéric Lefever (Charleroi, 1965). Enkele van zijn symbolische werken (de reeks Sperlonga van vreemde geraamten van gebouwen of stadions) werden geconfronteerd met nieuwe foto's die hij nam voor een opdracht over Wallonië.

Gedurende meer dan een jaar doorkruiste Frédéric Lefever de Waalse provincies op zoek naar particuliere woningen waarbij hij weigerde te vervallen in de clichés van een achtergebleven regio. Steeds nam hij een persoonlijk standpunt in en verliet hij daarmee de betreden paden. In de tentoonstelling vermengde hij dit subjectieve portret van het zuidelijke landsgedeelte, gezien door de paradoxale lens van zijn (onzichtbare) bewoners, met oudere foto's genomen in verschillende Europese landen.

De titel van de tentoonstelling, Nous Autres, verwijst naar de veel gebruikte wending in Franstalig België die een dubbele beweging uitdrukt: er wordt verwezen naar zichzelf als individu maar tegelijkertijd is er ook de gelijkstelling met de ander. Een perfect geschikte term dus voor dit project vol nuanceringen, subtiliteit en afstandelijke nabijheid.

Curator: Pierre-Olivier Rollin