Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

POST-REALITEITWANG DU

  • Tentoonstelling
08.03.2008-25.05.2008

De eerste museumtentoonstelling van de Chinese kunstenaar Wang Du (Wuhan/Ch, 1956) vond plaats in BPS22. De kunstenaar is zich in de jaren 90 in Frankrijk komen vestigen en kreeg bekendheid dankzij zijn grote beelden die tweedimensionele mediabeelden omzetten in 3D. Zijn monumentale beelden geven een vaste vorm aan de vaak ongrijpbare media.

Het werk van Wang Du gaat over informatie en de onvermijdelijke transformatie van die informatie om te worden gecommuniceerd (ethymologisch komt informer van informare: vorm geven aan), over "over-informatie", over de mogelijke manipulatie van informatie en over de "overconsumptie" van de media.
De tentoonstelling Post-Réalité stelde een twintigtal monumentale werken voor waaronder ook het grote wandtapijt dat de Provincie Henegouwen had besteld bij de ateliers Crecit uit Doornik en Le Berceau, een immens bed (13 m x 6 m) waarin de bezoekers mochten gaan neerliggen en dat bedolven was onder de kussens en lakens waarop pagina's waren afgebeeld uit tijdschriften en waarboven een vijftiental televisieschermen waren bevestigd.

Curator: Pierre-Olivier Rollin