Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Uitzonderlijke sluiting van het museum op vrijdag 19.04.2024

> INFO

Alexis DeconinckOp Beton slapen

  • Restitution Résidence
19.11.2021-11.12.2021

Op uitnodiging van de BPS22, in het kader van de biënnale Watch This Space #11 (een programma gewijd aan opkomende creaties, gecoördineerd door 50° nord, een grensoverschrijdend netwerk van hedendaagse kunst), resideert Alexis Deconinck in Charleroi en pakt hij de grote renovatieprojecten van de stad aan, in het bijzonder het project dat de toegang tot het museum bemoeilijkt. De kunstenaar kiest ervoor om de aanwezige controle- en beveiligingsmiddelen aan te passen tot installaties die waarschijnlijk meer tot de verbeelding van de gebruikers zullen spreken.

Alexis Deconinck, opgeleid als architect, creëert installaties en sculpturen die als gemeenschappelijk kenmerk hebben dat ze de inwoners de mogelijkheid bieden om stedelijke ruimtes die gebagatelliseerd of zelfs genegeerd zijn, terug op te eisen en dat ze onze manier van leven, bewegen, spelen, socialiseren of gewoon ontspannen in vraag stellen. Of hij nu betonnen verkeersdrempels steelt om er stadsmeubilair van te maken of bouwhekken vouwt als origami, de kunstenaar verandert het terrein van de kunst in een permanente bouwplaats (en vice versa) en stelt de ruimte in vraag om de punten van breuk of evenwicht te onthullen.

Aan het einde van elke residentieweek zal Alexis Deconinck voor BPS22 momenten van ontmoeting, presentatie van projecten en restitutie van zijn lopend onderzoek.

DATUM:
ZAT. 11.12.2021 - 12:30

  • Logo 50 degres nord
  • Logo long WTS11 noir et orange