Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Uitzonderlijke sluiting van het museum op vrijdag 19.04.2024

> INFO

Binnen en buiten...!?Educatieve Ruimte

  • Kleine Museum
19.09.2020-24.01.2021

Het Kleine Museum is een educatieve ruimte binnen de BPS22 waar de werken op ooghoogte van kinderen worden gepresenteerd. Hier kunnen ze werken uit de collectie van de Provincie Henegouwen ontdekken, geselecteerd op basis van specifieke thema's. Deze ruimte nodigt uit tot dialoog tussen de kinderen en de werken, maar ook tussen de generaties die samen door de tentoonstelling kunnen lopen.

In deze nieuwe opstelling is het thema de relatie tussen de binnenkant en de buitenkant, die de weken van afzondering tijdens het voorjaar weerspiegelt.

Elke vorm van onderdak - stabiel, licht, mobiel, tijdelijk of permanent - is een belangrijk aandachtspunt in de hele wereld. En hoewel er vele manieren zijn om het begrip habitat vorm te geven, heeft het leven een existentiële dimensie.

Binnen en buiten… !? verwijst naar het echte huis en het fantasiehuis, de verschillende manieren van leven in een ruimte en de banden die we hebben met de ruimte, zowel buiten als binnen...

Hoe wordt een lege ruimte geleidelijk aan een leefruimte? Hoe evolueert het huis en de relatie tot onze leefomgeving in functie van de levensomstandigheden? In welk deel van het huis breng je vooral je tijd door? Welke emoties ontstaan er in de verschillende ruimtes?

Doordat je thuis ook de omgeving is daarbuiten, vraagt de tentoonstelling zich af wat we naar buiten projecteren als we gedwongen worden om binnen te blijven. Hoe verandert deze beperking onze relatie tussen thuis en de buitenwereld? Wat kan je zien vanuit je eigen huis? Wat vertelt deze kijk op de wereld ons?

Kunstenaars: Priscilla Beccari, Alain Bornain, Anne Bourguignon, Isabelle Cambier, Magali Chapitre, Mehdi Clemeur, Gaston Compère, Nathalie D’Elia, Arsène Detry, Fernand Gommaerts, André Lefebvre, Ania Lemin, Peter Martensen, Laurent Molet, Claude Petit, Giancarlo Romeo.