Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Toegang tot het museum tijdens de bouw

Zie meer

Et si le facteur passait chez vous…?!Het Kleine Museum

  • Kleine Museum
19.06.2021-12.09.2021

Het Kleine Museum is een educatieve ruimte binnen de BPS22 waar de werken op ooghoogte van kinderen worden gepresenteerd. Hier kunnen ze werken uit de collectie van de Provincie Henegouwen ontdekken, geselecteerd op basis van specifieke thema's. Deze zomer krijgen de kinderen een ereplaats op de muren van het Kleine Museum!

In ons tijdperk van beeldschermen vergeten we soms het plezier van de post; een enveloppe ontvangen met je naam erop, raden waar hij vandaan komt, hem openmaken, de inhoud ontdekken... dit zijn gebaren die een bijzondere relatie tot tijd, uitwisseling en creativiteit bieden. Vooral op de momenten die we kennen.

Het project "Et si le Facteur passait chez vous...?!", dat in samenwerking met het Théâtre de la Guimbarde is opgezet, heeft het mogelijk gemaakt de schriftelijke correspondentie te vernieuwen en het museum in het dagelijkse leven van de kinderen te brengen, waar zij zich ook bevinden (school, gezin, ziekenhuis, pleeggezin...), waarbij hen voorstellen voor activiteiten en creaties worden toegezonden.

Meer dan 800 kinderen tussen 3 en 12 jaar werden door deze mailings geraakt en de meesten van hen deden mee aan het spel van de briefwisseling door enkele van hun mooiste creaties terug te sturen. Dit zijn de creaties die in het Kleine Museum worden gepresenteerd.