Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Uitzonderlijke sluiting van het museum op vrijdag 19.04.2024

> INFO

Laurence DervauxWij, acht miljard mensen, min zevenentwintig, plus zeventig, de tijd om deze titel te lezen.

  • Tentoonstelling
23.09.2023-07.01.2024

Laurence Dervaux bezet de hele BPS22 en presenteert een tentoonstelling die een retrospectieve blik combineert met nooit eerder vertoonde werken, waaronder een grote innemende installatie speciaal ontworpen voor de Dupontzaal, die bewust met licht speelt.

In het werk van Laurence Dervaux staat het menselijk lichaam centraal, waarvan zij de complexe schoonheid en kwetsbaarheid tracht te visualiseren. Maar het lichaam wordt nooit frontaal getoond. Het wordt eerder gesuggereerd, gestuurd door een register van symbolen en vormen. Vitale vloeistoffen, organen of zelfs botten worden omgezet in enorme fascinerende apparaten.

In 2020 presenteerde BPS22 La quantité de sang pompée par le cœur humain en une heure et vingt-huit minutes / De hoeveelheid bloed die door het menselijk hart wordt rondgepompt in één uur en achtentwintig minuten als onderdeel van de tentoonstelling La Colère de Ludd / De toorn van Ludd. Geplaatst in het midden van de Grote Hal, projecteerde het werk rode schaduwen op de grond, gecreëerd door sterke zonnestralen; een werk dat bezoekers vooral opviel door zijn esthetische en poëtische kracht.

Licht vormt de kern van een nieuwe innemende installatie gepresenteerd in het halfduister van de Dupontzaal. De kunstenaar creëert een nieuwe boeiende en metaforische visie op het menselijk lichaam en de onophoudelijke stroom van zijn essentiële vloeistoffen.

Laurence Dervaux is geboren in België, in Doornik, in 1962. Ze woont en werkt in Kain (Henegouwen). Als beeldend kunstenaar mengt ze disciplines: installatie, video, foto, tekenen, schilderen, collage... Al sinds 1982 is ze vertegenwoordigd in talrijke groeps- en solotentoonstellingen en in verschillende nationale en internationale openbare en privécollecties. Laurence Dervaux is sinds 2009 hoofd van de optie schilderkunst, picturaal en driedimensionaal onderzoek aan de Hogeschool voor Plastische en Beeldende Kunsten (Ecole Supérieure des Arts plastiques et visuels) van de Academie voor Schone Kunsten van Doornik (Académie des Beaux-arts de Tournai) / dervaux.be

____
Curator
: Pierre-Olivier Rollin
23.09.2023 > 07.01.2024
Vernissage 22.09.2023 - 19:00

Chargement en cours...