Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Toegang tot het museum tijdens de bouw

Zie meer

Margaret HarrisonDanser sur les Missiles

  • Tentoonstelling
20.02.2021-23.05.2021

Margaret Harrison (1940, Yorkshire), mede-oprichtster van de London Women’s Liberation Art Group in 1970, is een van de meest bevlogen feministische kunstenaars van Engeland. Met meer dan 80 lentes wordt ze op de BPS22gelauwerd met een grote solotentoonstelling, voor de eerste keer in België!

Margaret Harrison, bekend om haar tekeningen van Amerikaanse striphelden met hoge hakken en overdadige boezems alsook om de iconen uit de kunstgeschiedenis die zij op ondeugende wijze gijzelt, tracht met humor de dogma’s te deconstrueren die de populaire maar seksistische beeldtaal van onze samenleving bepalen.

Gevoed door sociale en politieke overwegingen, getuigt haar werk ook van eendocumentaire aanpak. Een aantal van haar installaties, gebaseerd op foto’s, interviews en beelden uit de massamedia, behandelen de relatie tussen gender en klasse vanuit een feministisch perspectief. Alleen of in groepsverband voert zij een sociologische reflectie uit over de arbeidsomstandigheden van vrouwen na de industriële crisis van de jaren zeventig in Groot-Brittannië, over huiselijk geweld en over kernwapens.

Aan de hand van een oeuvre dat haar hele carrière bestrijkt, van de vroege jaren 1970 tot nu, getuigt de tentoonstelling Danser sur les Missiles [Dansend op raketten] van het engagement van deze kunstenares die al bijna 50 jaar haar activisme en humor in dienst stelt van radicale kunst.

Curator: Fanny Gonella, Director 49 Nord 6 Est - FRAC Lorraine

TENTOONSTELLING: 20.02 > 23.05.2021

Deze tentoonstelling werd gerealiseerd door 49 Nord 6 Est - FRAC Lorraine(Fonds Régional d’Art Contemporain in Metz), in samenwerking met BPS22,Kunstmuseum van de Provincie Henegouwen.

Laden in uitvoering ...