Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Uitzonderlijke sluiting van het museum op vrijdag 19.04.2024

> INFO

Merci Facteur !Mail Art #1 - Archief van Thierry Tillier

  • Tentoonstelling
19.09.2020-24.01.2021

De BPS22 brengt een reeks tentoonstellingen die gewijd zijn aan de mail art in Franstalig België en opent deze met het archief van Thierry Tillier.

Mail art is een gelijklopende stroming in de kunstgeschiedenis waarbij sinds enkele decennia bekende en onbekende kunstenaars "werken" uitwisselen via de post. Dit kunnen interventies zijn op enveloppen, berichten, adresmeldingen, stempels, postzegels zoals gefrankeerde artikelen, analoge of digitale opnames, publicaties, fanzines, enz.

Thierry Tillier, geboren in 1954 in Charleroi, is een van de centrale figuren van deze praktijk die hij nog altijd voortzet. Hij onderhoudt plastic-literaire uitwisselingen met correspondenten van over de hele wereld. Zijn talrijke fanzines, met punk-esthetiek, weerspiegelen deze permanente discrepanties; dit wordt verder bevestigd door zijn rol binnen het Réseau 666. Deze werd opgericht door Philippe Pissier, de eerste Franse vertaler van Aleister Crowley waarbij occulte praktijken worden geprezen, lang voor de huidige heropleving ervan. Hij ontwikkelt mail art steeds verder, met name via de Kart-collecties.