Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Boek hier uw ticket

Zie meer

The Message is the network!Mail Art in French-speaking Belgium

  • Hors-les-murs
19.03.2020-14.06.2020

GEANNULEERD!

Op uitnodiging van het Centrum Wallonië-Brussel in Parijs stelt de BPS22 de tentoonstelling Le Message, c’est le réseau! Mail Art in Franstalig België voor, opgebouwd rond de belangrijkste Franstalige Belgische kunstenaars van Mail Art, ook wel Art Postal genoemd.

Met het oog op een meer algemene reflectie over deze marginale artistieke trend, wil deze tentoonstelling Franstalige kunstenaars situeren in een groot Europees, of zelfs wereldwijd, netwerk van briefwisseling. Rekening houdend met de moeilijkheid om het domein van de Mail Art te omschrijven (van mailing naar elektronische berichten), speelt de tentoonstelling in op verschillende ontwikkelingen, zoals de overgang naar fanzines aan het einde van de jaren zeventig of de overgang van Mail Art naar Network Art aan het einde van de jaren tachtig. Later zal het in verschillende delen worden gepresenteerd op de BPS22.

MetEric ADAM, Stephan BARBERY, Metallic AVAU, Bernard BOIGELOT, Jacques CHARLIER, Charles FRANÇOIS, Benoît PIRET, Thierry TILLIER, Jean SPIROUX, Baudhouin SIMONS, Guy STUCKENS, etc.

Curator : Pierre-Olivier Rollin

INFOS

www.cwb.fr

Wallonia-Brussels Centre

Rue Saint-Martin, 127-129
75004 Paris (France)