Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Het museum is tijdelijk gesloten.

Werk, vrije tijd, rust: een recht...!?Kleine Museum

  • Tentoonstelling
  • Kleine Museum
01.02.2020-16.08.2020

In het Kleine Museum kunnen kinderen en volwassenen kennismaken met een klein deel van de collectie van de Provincie Henegouwen. Deze ruimte toont alle werken op ooghoogte van kinderen en roept op tot een dialoog tussen de verschillende generaties die samen de tentoonstelling bezoeken.

Voor deze derde tentoonstelling in het Kleine Museum bekijken we de artis- tieke aanpak in functie van drie blokken van acht uur. In welke mate wordt artikel 24 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens “Ieder mens heeft recht op rust en op vrije tijd, inzonderheid op een redelijke be- perking van de arbeidsduur ...” vandaag de dag ingevuld? Waarmee worden deze drie blokken van acht uur gevuld? Wat zijn de verschillen tussen werk en tewerkstelling, vrije tijd en ontspanning, rust en slaap? Is inactiviteit een bron van verveling? Wat gebeurt er als we slapen? Deze en nog veel andere vragen komen aan bod in de tentoonstelling.

KUNSTENAARS:
Bernard BEGHAIN, David BROGNON & Stéphanie ROLLIN, Marcel BROODTHAERS, Pol BURY, Isabelle CAMBIER, Stéphanie CHARLIER, Medhi CLEMEUR, Jérôme CONSIDÉRANT, Marcel DEMOULIN, Léon DEVOS, Victor DIEU, Lise DUCLAUX & Olivier BARREA, Patrick EVERAERT, Anne-Marie HENDRICKX, Julien LE BLANT, Michel LEFRANCQ, Thierry LENOIR, Jacques LIMBOURG, Albert François MATHYS, Eudore MISONNE, Pierre PAULUS, Calisto PERETTI, Concetta TODDE, Romain VANDYCKE, Robert WAINS.

Laden in uitvoering ...