Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Boek hier uw ticket

Zie meer

#WINDOWMUSEUMDE VENSTERWERKEN VAN BPS22

  • Hors-les-murs
  • Installatie
08.05.2020-16.08.2020

De BPS22, de Conseil des arts et des lettres du Québec (CALQ) en Bang, Centrum voor hedendaagse kunst, hebben de kunstenaars geselecteerd die in het voorjaar van 2021 worden verwelkomd in residentie.

De kunstenares Magali Baribeau-Marchand (Alma, 1984) uit Quebec zal voor drie maanden haar intrek nemen in het BPS22-atelier. Het Centrum voor hedendaagse kunst Bang in Chicoutimi, Quebec, zal Pauline Debrichy (Sambreville, 1989) verwelkomen.

In afwachting van het vertrek naar hun tijdelijke woonplaats gaan de twee jonge artiesten een fotografische samenwerking aan, een geanticipeerde ontmoeting via #windowmuseum: wanneer Magali kennismaakt, verzamelt en opsomt zal Pauline bestuderen, scannen en ontwikkelen.

#windowmuseum is een platform dat bedoeld is om concrete artistieke projecten te verzamelen, aan te moedigen of te produceren. Voor BPS22 brengt Lola Meotti, beeldend kunstenares en onafhankelijk curator, toekomstige kunstenaars in residentie samen in een installatie van beelden van hun werk. Deze foto's zijn aangebracht op de buitenramen voor de BPS22. Hierdoor wordt hun werk zichtbaar om een symbolische samenwerking aan te gaan, een geanticipeerde ontmoeting. Hoewel de omvang van hun werken verschillend is, zijn hun artistieke benaderingen vergelijkbaar. Het gaat om territorium en populaire cultuur, beide letterlijk geïnspireerd door de omgeving die deel uitmaakt van hun onderzoek.