Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Accords Excentriques

  • Tentoonstelling
08.09.2007-04.11.2007

De tentoonstelling Accords Excentriques was de vrucht van een samenwerking tussen het Domaine départemental de Chamarande en BPS22 en baseerde zich op de vaststelling dat heel wat hedendaagse kunstwerken geïnspireerd zijn op de muziekcultuur (zijn codes, clichés, enz.). Een selectie kunstwerken uit de Franse collectie maakte ons bewust van de onderlinge verbanden en invloeden tussen beeldende kunst en rock, pop, disco, electro of punk waarbij werd verkend hoe muziek beelden en gedragingen kan voortbrengen.

De tentoonstelling was een staaltje van muziekcultuur en kunstgeschiedenis en stelde, naast de selectie van kunstwerken van het Domaine départemental de Chamarande, een tiental andere werken voor in een opstelling die de kunstwerken met elkaar confronteerde. De Italiaanse kunstenaar Davide Bertocchi werd trouwens gevraagd om een specifieke performance te verzorgen met de lokale zanger Glavidio D'Ignoti.

Kunstenaars: Saâdane Afif, Marina Abramovic, Davide Balula, Davide Bertocchi, Jean-Luc Blanc, Céleste Boursier-Mougenot, Angela Bulloch, Susanne Bürner, Peter Coffin, Jeremy Deller, Braco Dimitrijevic, Mario Garcia Torres, Stefan Hirsig, Kwinten Lavigne, Rainier Lericolais, Laurent Montaron, Cécile Paris, Steven Parrino, Florian et Michael Quistrebert, Hugues Reip, Dario Robleto, Bruno Serralongue

Curatoren: Judith Quentel en Pierre-Olivier Rollin