Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

INTRANQUILLITÉSCHARIF BENHELIMA, MOHAMED EL BAZ, MOUNIR FATMI

  • Tentoonstelling
06.10.2012-16.12.2012

Intranquillités bracht drie kunstenaars samen uit de Marokkaanse diaspora die zich alledrie buigen over begrippen als identiteit, cultuur, nationaliteit, grenzen, het behoren tot een bepaalde groep, vreemdelingen en de ander.

De titel Intranquillités werd ontleend aan de Portugese dichter Fernando Pessoa en evoceert een staat van bezorgdheid, een zekere onrust en zelfs een gevoel van onveiligheid. Niettemin is dit niet het uitgangspunt: het is veeleer een oproep om alert te blijven, om de zintuigen en het intellect op scherp te houden. De nieuwsgierigheid (als instrument voor de emancipatie), de vrije meningsuiting en de queeste naar gemengde roots vormen de drijfveren van deze groepstentoonstelling. Een ingesteldheid die we herkennen bij deze drie kunstenaars die ons uitnodigen om, in een wereld die op hol lijkt geslagen, vooral goed wakker te blijven zodat ons geweten zijn werk doet.
De tentoonstelling in BPS22 stelde kunstwerken voor van elke kunstenaar, rond specifieke nieuwe producties. Zo ondermeer de wereldpremière van Sleep Al Naim - For Salman Rushdie, van mounir fatmi.

Curator: Charles-Olivier Gohy en Pierre-Olivier Rollin.