Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Jean-François OctaveLunchbox meeting

  • Debat
11.12.2020-12:15>13:30

Tijdens de lunchbox meeting beleef je een gezellige middag in de BPS22 om te genieten van de bijzondere en eigenzinnige kijk van een persoonlijkheid die haar inspiratiebronnen onthult, van de meest voor de hand liggende tot de meest verrassende: een onverwachte passie, ongewone lectuur, een verborgen talent, een eigenaardige verzameling, enz.

In het kader van de tentoonstelling SURPRISE ! die vanaf november in BSP22 te zien is, verwelkomt het team kunstenaar Jean-François Octave.

Afkomstig uit Aarlen, woont en werkt Jean-François Octave momenteel in Brussel. Afgestudeerd in architectuur aan La Cambre, ontwerpt hij covers voor Disques du Crépuscule / Factory Benelux en staan affiches en tekeningen voor Joy Division, Young Marble Giants, Tuxedomoon... onder zijn naam. Hij vertegenwoordigde België op de Biënnale van Venetië (1986), en stelde tentoon in New York, Parijs, Kopenhagen,enz... De laatste jaren heeft hij zich vooral gewijd aan de openbare kunst. Hij maakte onder meer een fresco voor het metrostation Heizel (Brussel), een integratie voor de Belgische ambassade in Berlijn (2001), een doolhof ter nagedachtenis aan Marguerite Yourcenar (2004), het "Monument de tout le monde" voor de LBTG-gemeenschap (2007), het metrostation La Madeleine in Jumet (2013), een interventie als eerbetoon aan Evelyne Axell (2017)... Hij is hoogleraar bij IDM© Images dans le Milieu aan ARTS2 - École supérieure des arts in Bergen.

Jean-François Octave leefde in verschillende werelden. Hij zal het hebben over zijn relatie met de New Wave in 1980 - zijn fanzines, zijn vriendschap met Factory Records, Joy Division, enz. Van zijn onfeilbare banden met India, zijn relatie met New York waar hij woonde, zijn vrienden daar en Basquiat die zich overal schuilhield. Over zijn vriend Proust en de punkscene. Over de kunstwereld en hoe je "underground" gaat. Over zijn passie met IDM©.

VRIJDAG11.12.2020
12:15 > 13:30

Gratis!

Info en reservaties:

+32 71 27 29 71 of email hidden; JavaScript is required