Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Uitzonderlijke sluiting op zaterdag 22 juni 2024

Zie meer

Oproep tot verblijf in Quebec

Nieuws

Voor het derde jaar op rij lanceren de CALQ (Conseil des Arts et des Lettres du Québec) en het BPS22 ook in 2019 een nieuwe oproep voor personen die geïnteresseerd zijn in een kunstenaarsverblijf.

Met deze oproep willen we een Belgische Franstalige kunstenaar aanwijzen die het 'Centre d'art actuel Bang' mag vervoegen. De kunstenaar in kwestie zal tussen augustus en november 2019 gedurende twee maanden in Saguenay (Quebec) mogen verblijven.

Het Centre Bang heeft een speciale structuur op poten gezet om internationale gasten de kans te geven zich op hun werk te focussen. Daarnaast kunnen ze er professionele contacten leggen en samenwerken met de ontwerpersgemeenschap van Saguenay-Lac-Saint-Jean en met kunstenaars en auteurs die er verblijven of die er te gast zijn. Tijdens het verblijf in het Centre Bang krijgt de kunstenaar ook de kans om een project uit te werken en aan het publiek te tonen.

> Voorstelling van het Centre Bang

> Ontdek de plaats en de studio

> Het Centre BANG in video's

De kunstenaar moet aan volgende voorwaarden voldoen om te worden aanvaard:

o De Belgische nationaliteit bezitten

o Franstalig zijn

o Zijn of haar kandidatuur doorsturen vóór 19 april 2019 ten laatste op email hidden; JavaScript is required met als onderwerp: Candidature - Résidence BANG 2019.

o Het aanvraagdossier moet volgende zaken bevatten:

o Een cv (traject en ontwikkeling als kunstenaar)

o Een kopie van de identiteitskaart

o Een motivatiebrief (max. 2 pagina's A4)

o Reproducties en videolinks waarmee de jury de recente werken van de kunstenaar kan beoordelen binnen digitale, beeldende en multidisciplinaire kunsten.


De verblijfkosten (kosten voor verzekeringen, verplaatsing, levensonderhoud en de ontwikkelingskosten voor het project) van de geselecteerde Franstalige Belgische kunstenaar worden gedragen door het BPS22 en dit in de vorm van een beurs van € 5 000.

Ter plaatse zorgt het Centre d'art Actuel BANG voor een context, de middelen en de juiste technische steun. Ook kan hij of zij verblijven in een studio ter grootte van de volledige verdieping van het gebouw van het kunstencentrum.