Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Toegang tot het museum tijdens de bouw

Zie meer

Subjective Geografie

Nieuws

In het kader van Asphalte#1 heeft BPS22 Catherine Jourdan, psychologe en documentairemaakster, en haar team uitgenodigd om samen met de inwoners van Charleroi een subjectieve kaart van de stad te ontwerpen. Het doel: nadenken over de stad, werken aan haar huidige en mogelijke imago, stilstaan bij de stad van vandaag.

In juni en juli 2014 hebben volwassenen en jongeren met uiteenlopende achtergronden over de kaart van hun stad verteld, erover gedroomd en ze getekend. Met als uitgangspunt een wit blad hebben deze inwoners van Charleroi hun wijk weergegeven. Na een stage van twee weken had de subjectieve kaart vorm gekregen waarbij rekening werd gehouden met de officiële richtlijnen van de cartografie. De kaart beeldt hun visie op Charleroi uit. Ze vertelt en schetst een manier om samen te leven.

Kaart verkrijgbaar in zakformaat bij BPS22 voor de prijs van €2.

Ook verkrijgbaar bij L’Ancre, Amalgame’s, Arthur Art Tatoo, Actiecentrum Laïque, cultureel centrum Aiseau-Presles, Jongerencentrum Taboo, Imagine, Bibliotheek Basson, Bibliotheek Huwart, Bibliotheek Molière, Huis voor Toerisme, Fotografiemuseum, Le Vecteur, Vie féminine, Wonderfriends

Meer info:

+32 71 27 29 71
email hidden; JavaScript is required

www.geographiesubjective.org