Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Adrien LuccaLe secret des couleurs

  • Tentoonstelling
20.05.2023-27.08.2023

Sinds zijn begin heeft Adrien Lucca (FR, 1983) werk ontwikkeld dat gericht is op het verkennen van visuele waarneming, met behulp van een methode die specifiek is voor het snijvlak van kunst en wetenschap. Hoewel hij beeldende kunst studeerde aan de École de Recherche Graphique (ERG) in Brussel, heeft hij als autodidact wetenschap (wiskunde, natuurkunde, colorimetrie, informatica) geanalyseerd en beoefend om de schilderkunst door middel van licht opnieuw te bekijken.

Door het gebruik van geavanceerde technologieën, met constante esthetische zorg en met een visueel doel, geeft hij vorm aan kleur en licht om ons gezond verstand uit te dagen en vragen te stellen bij ons begrip en onze interpretatie van de werkelijkheid. Hij confronteert de kijker met apparaten die een direct, fysiek en zintuiglijk ervaring van de objecten uitlokken die hij ontwerpt en de plek die ze herbergt.

Voor zijn eerste solotentoonstelling in een museum presenteert Adrien Lucca vanaf 20 mei 2023 bij BPS22, in de Pierre Dupont zaal, een grote installatie waarin elke bezoeker geconfronteerd wordt met de grenzen van zijn eigen zintuiglijke waarneming. Op de bovenverdieping stelt de kunstenaar naast sculpturale werken, maquettes en stalen gebaseerd op zijn meest recente onderzoek ook oudere werken tentoon die ons in staat stellen zijn carrière sinds 2011 te ontdekken.

____

Salle Dupont
Curator
: Dorothée Duvivier
20.05 > 27.08.2023
Vernissage: 19.05.2023

Chargement en cours...
  • Botanique logo black CMYK