Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Kleine Museum: Is het voor een jongen of een meisje...!?

  • Kunst- en cultuurbemiddeling
12.02.2022-01.05.2022

Het Kleine Museum is een educatieve ruimte waar de werken op ooghoogte van kinderen worden gepresenteerd. Hier kunnen ze werken uit de collectie van de BPS22 en de Provincie Henegouwen ontdekken, geselecteerd op basis van specifieke thema’s. Deze ruimte nodigt uit tot een dialoog tussen kinderen en de werken, maar ook tussen generaties.

De nieuwe tentoonstelling in het Kleine Museum behandelt de genderproblematiek en de stereotypen die ermee verbonden zijn. Aan de hand van een selectie werken wordt het onderwerp benaderd vanuit de invalshoek van vri je tijd, werk, kledingstijl of de vraag naar het verschil tussen sekse en gender.

Bij de geboorte worden we tot jongen of meisje bestempeld. Is dit de reden waarom kleine meisjes omringd moeten worden door roze en glitter en kleine jongens door blauw of donkere kleuren? Hoe komt het dat in speelgoedcatalogi en -winkels poppen eerder aan meisjes worden aangeboden en auto’s meer aan jongens? En als meisjes en jongens later samen naar school gaan, spelen ze dan dezelfde spelletjes? Beoefenen ze dezelfde sport? Willen ze dezelfde job uitoefenen? Is het waar dat meisjes zachtaardiger zijn en jongens vechtersbaasjes? Dit zijn allemaal vragen die al enkele jaren leven en die ook nu nog actueel zijn!

Kunstenaars: Frédéric Blin, Hector Chavepeyer, Antoine Detaille, Michèle Godin, Laurence Gonry, Guerilla Girls, Ernest Hanotiaux, Georges Higuet, Michel Holyman, Michel Jamsin, René Magritte, Michel Meerts, Perrine Moreau, Ernest Patris, Calisto Peretti, Jacques Richez, Javier M. Rodriguez, Christine Simonis, André Stas, Fernand Urbain, Robert Wains, Marthe Wéry, Raphaël Zarka.

Tentoonstelling: : Van 09.10.2021 tot 09.01.2022 & van 12.02.2022 tot 01.05.2022