Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Uitzonderlijke sluiting van het museum op vrijdag 19.04.2024

> INFO

Lettres de misarchieCharleroi-Chicoutimi

  • Tentoonstelling
19.06.2021-12.09.2021

Tentoonstelling Lettres de misarchie. Charleroi-Chicoutimi is het resultaat van een eerste cyclus van artistieke residentie-uitwisselingen over drie jaar, onder toezicht van de CALQ (Conseil des arts et des lettres du Québec), tussen BPS22 en het BANG Art Centre, in Chicoutimi (Canada). Alle werken die de kunstenaars tijdens deze residenties hebben gemaakt, hebben met elkaar gemeen dat zij nieuwe werelden construeren die ofwel verankerd zijn in de werkelijkheid om daarna af te glijden naar verschillende vormen van fictie, of van meet af aan ficties ontwikkelen die, tot aan de grenzen van hun bedoelingen, de werkelijkheid radicaal in twijfel trekken.

Gebruik makend van media zoals fotografie, schilderkunst, installatie of video, keramiek of textiel, maakten de kunstenaars in de tentoonstelling gebruik van de verandering van omgeving die door de residenties werd geboden om bepaalde aspecten van hun werk te ontwikkelen. Lettres de misarchie is een uitnodiging om te reizen door denkbeeldige landen die in sommige opzichten vreemd genoeg lijken op onze huidige wereld.

Kunstenaars : Julien Boily, Philippe Braquenier, Cindy Dumais, Sara Létourneau, Maxence Mathieu, Marie-Andrée Pellerin, Hélène Petite, Denys Tremblay, Mathieu Valade.

Curator : Pierre-Olivier Rollin

Een tentoonstelling georganiseerd in samenwerking met het Centre Bang (Chicoutimi - Quebec). Met de steun van la Délégation générale du Québec à Bruxelles.