Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Pietro FortunaGlory VI. Au temps où nous n'étions pas des hommes

  • Tentoonstelling
20.05.2023-27.08.2023

De BPS22 presenteert vanaf 20 mei 2023 de eerste grote solotentoonstelling in België van de Italiaanse kunstenaar Pietro Fortuna. De zesde fase in de tentoonstellingscyclus van Glory, biedt in deze Belgische tussenstop een soort bloemlezing van de bekommernissen van de kunstenaar.

Pietro Fortuna, geboren in 1950 in Padoue, studeerde architectuur en filosofie, twee disciplines die nog steeds zijn artistieke praktijk leiden. De eerste, door de strikte constructie die kenmerkend is voor de installaties en de permanente aandacht voor de tentoonstellingsomstandigheden; de tweede door de terugkerende bekommernissen met betrekking tot de toekomst van de mensheid, die haar reis voeden.

In 2010 opende Pietro Fortuna zijn tentoonstellingscyclus Glory, in Tramway, in Glasgow, voordat hij deze voortzette in Macro, in Rome, in 2011; in het Museo Marca, in Catanzaro (2012) ; in de Galleria Nazionale d'Arte Moderna, ook in Rome (2014). Sinds 2015 gevestigd in België, in Brussel, ontwierp hij zijn tentoonstelling in Charleroi als de balans van deze cyclus. Nieuwe werken, zowel sculpturaal als muurschildering, zullen worden ingezet in de BPS22 museumruimte. Net als zijn vorige series zullen ze voortkomen uit een deconstructie van figuratieve motieven, uit beelden die uit verschillende media gehaald zijn, en vervolgens geconfronteerd worden met ruwe industriële materialen.

____

Grande Halle
Curator
: Pierre-Olivier Rollin
20.05 > 27.08.2023
Vernissage 19.05.2023

Chargement en cours...

Project ondersteund door de Italian Council (2022), de Direzione Generale Creatività Contemporanea (Algemeen Directoraat Hedendaagse Creativiteit), en de Ministero della Cultura (Italiaans Ministerie van Cultuur).

  • Logo Italian Council color
  • Logo DGCC 2021 blu