Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Toegang tot het museum tijdens de bouw

Zie meer

RésilientsVoorstelling van het kunstwerk

  • Installatie
07.10.2017-08.10.2017

Voorstelling van het werk dat werd gecreëerd door de werknemers van Caterpillar en het kunstenaarsduo Stéphanie Rollin & David Brognon.

Na de aankondiging in september 2016 van de volledige sluiting van de Caterpillar site in Gosselies, sloegen een groep werknemers, BPS22 en de kunstenaars Stéphanie Rollin & David Brognon de handen in elkaar om een kunstwerk te realiseren dat symbool zou staan voor het werk dat de afgelopen tientallen jaren in de fabriek werd verricht.

Het werk nam de vorm aan van een gigantisch draaikruis (geïnspireerd op de draaihekkens die de site van Gosselies afschermen) en maakt nu deel uit van de collectie van BPS22. Het kunstwerk zal op 7 en 8 oktober voor het eerst worden voorgesteld. De titel van het werk, Résilients, verwijst zowel naar de technische dimensie (de elasticiteit van materialen) als naar de menselijke betekenis van het woord (de veerkracht van mensen om een trauma te boven te komen). De mens verdwijnt in het niets tegenover dit imposante kunstwerk (6 meter hoog en diameter van 3 meter) dat wordt aangedreven door een systeem dat onder meer symbool staat voor de macht van de industrie en de multinationals. En toch staat de mens centraal want alleen met zijn tussenkomst kan het draaikruis geactiveerd worden.

Een kunstwerk van David BROGNON, Sergio BRUNO, Emmanuel DI MATTIA, Alain DURIEUX, Jean-Pierre HENIN, Pascal MARTENS en Stéphanie ROLLIN.

ZAT 07 - ZON 08.10.2017
11:00 > 19:00

Het hele weekend worden creatieve workshops georganiseerd voor jong en oud.