Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Stéphanie AugerRestitutie van residentie

  • Restitution Résidence
20.05.2022-22.05.2022

De kunstenares Stéphanie Auger sluit haar residentie af met een korte presentatie voor het publiek. Dit is een gelegenheid om de vruchten van haar experimenten te ontdekken op hetzelfde moment als de Teen Spirit tentoonstelling voor de (tijdelijke) sluiting van BPS22.

De aanpak van Stéphanie Auger heeft twee hoofdcomponenten. De eerste is ambachtelijk; ze oogst en transformeert natuurlijke mineralen uit de directe omgeving om haar eigen pigmenten en haar eigen gouaches en aquarellen te maken. De tweede, formele, component is minimalistisch; ze legt de nadruk op de gecreëerde kleuren en texturen die lijken te versmelten met hun dragers en haar bijna toelaten om een object te worden (zie dit Nieuws voor meer info).

Tijdens deze residentie legde Stéphanie Auger de nadruk op actie en experiment. Eerst op het terrein, op de terrils van de regio Charleroi, op zoek naar steenkoolresiduen. Daarna in een atelier-laboratorium dat werd ingericht in een ruimte van de BPS22; "deze residentie was zeer technisch, zeer experimenteel. Ik testte verschillende maal- en filtreermethodes en verschillende soorten papier om uit eenzelfde grondstof verschillende tinten zwart te verkrijgen.

Het resultaat is een reeks artistieke experimenten in de ruimte op het Podium van de Grote Zaal van BPS22, te zien van vrijdag 20 tot zondag 22 mei 2022. De kunstenaar ziet deze restitutie als de materialisatie van zijn onderzoek. Voor het publiek is het een unieke kans om kennis te maken met een kunstenaar die de subtiliteiten van de donkere tinten van het Zwarte Land sublimeert.

Interview de l'artiste

Volgen Stéphanie Auger > instagram.com/stephanie_auger/

In samenwerken met Centre Bang (Chicoutimi, Québec) en Conseil des arts et des lettres du Québec.

  • Bang noir
  • Calq noir
  • Logo conseil arts canada fr