Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Latifa EchakhchThe sun and the set

  • Tentoonstelling
01.02.2020-03.05.2020

De internationaal gerenommeerde kunstenares Latifa Echakhch (Marokko, 1974) strijkt voor de eerste keer met een grote tentoonstelling neer in België, op uitnodiging van het BPS22. Deze expositie bestaat uit een nieuwe installatie en een selectie van oude werken die de dialoog aangaan met de architectuur van de ruimte en met haar lokale wortels.

Het werk van Latifa Echakhch is tegelijkertijd conceptueel en romantisch, politiek en poëtisch. Voor haar schilderijen, sculpturen en installaties gebruikt ze makkelijk bewerkbare materialen en voorwerpen die een intieme en/of historische betekenis dragen en die ze vervolgens het zwijgen oplegt door ze te vernietigen, op de achtergrond te plaatsen of te bedekken. Ze ontneemt hen hun nut en doet vergeten waar ze ooit voor gebouwd werden om ons geheugen te triggeren. Ze gaat de confrontatie aan met de evidentie en geeft het woord aan de spoken die eruit voortkomen.

Al enkele jaren lang blaast Latifa Echakhch nieuw leven in de romantische kunst der landschappen en zijn motief: ruïnes. Speciaal voor de BPS22 heeft ze een rondleiding samengesteld die de bezoeker meeneemt langs gedegradeerde, half opgehangen decors, en de sporen en restanten van een actie die ooit heeft plaatsgevonden. De tentoonstelling, die speelt met verlies, verlatenheid en sporen, is een verzameling van persoonlijke landschappen waar we via onze herinneringen geconfronteerd worden met de kwijnende aard van onze moderne maatschappij en zijn ruïnes.

Curator : Dorothée DUVIVIER

Een tentoonstelling van de BPS22 met de steun van de kamel mennour galerij (Parijs/Londen), Dvir Gallery (Brussel/Tel Aviv) en de kaufmann repetto galerij (Milaan).

In het kader van EXTRA, met de steun van het Institut Français en de Culturele dienst van de Franse ambassade in België.


  • IF Logo Cart Blanc RVB
  • LOGO EXTRA PERRUCHE PLEIN ECRAN NOIR