Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Opbouw aan de gang > Ontdek de volgende tentoonstellingen

Zie meer

VernissageEen 100% Belgische cyclus van tentoonstellingen

  • Vernissage
31.05.2024-19:00>23:00

Van 1 juni tot 1 september 2024 laat het BPS22 u kennismaken met Belgische kunstenaars met tentoonstellingen rond Alain Bornain en Éric Fourez! Een nieuw luik van de Mail Art-tentoonstellingenreeks vult de twee tentoonstellingen aan en besteedt aandacht aan de correspondentie van Jef Lambrecht. Bezoek deze nieuwe cyclus in avant-première op 31 mei tijdens de vernissage om 19.00 uur.

Alain Bornain (Genappe, 1965) is een autodidactische kunstenaar en is gefascineerd door het idee van het geheugen en de vernietiging. Hij bekleedt de Salle Pierre Dupont met verschillende series nieuwe schilderijen, afgewisseld met enkele oudere werken. amourable volgt nieuwe perspectieven in zijn werk, zonder de productie van de laatste 25 jaar uit het oog te verliezen, met op de achtergrond de ambiguïteiten van het beeld en het fragiele karakter van het geheugen.

In parallel begint het museum met een nieuwe cyclus tentoonstellingen rond het principe van de carte blanche. Voor deze eerste tentoonstelling nodigt het de kunstcriticus en curator Claude Lorent (Charleroi, 1943) uit. Die wilde in de Grande Halle het werk van de kunstenaar Éric Fourez (Doornik, 1946) in de kijker zetten. Het artistieke traject voert het publiek In de sporen van de Noordzee...

Tenslotte presenteert luik#8 van de cyclus Mail art de briefwisseling van de Nederlandstalige journalist
Jef Lambrecht (Avelgem, 1948 - Antwerpen, 2016), in een project dat door de kunstenaar Chris Straetling opgezet is.

____
Vernissage op 31.05.2024
19:00 > 23:00

GRATIS!
Wegbeschrijving en parkeerplaats