Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Focus : Realisaties van de Onverschrokkenen

De Onverschrokkenen zijn 4 groepen jongeren uit scholen en verenigingen in Charleroi die zich gedurende een schooljaar (tot maart) in de BPS22 hebben verdiept. Het project wil jongeren het lef geven om buiten de schoolomgeving een museum binnen te treden als acteurs door zich museale beroepen toe te eigenen (bemiddeling, onthaal, communicatie).

Met het oog op een zo groot mogelijke betrokkenheid van de jongeren bij het project hebben we dit jaar aan elke groep een specifiek project toevertrouwd dat in mei tijdens het evenement De BPS22 voor kinderen had moeten plaatsvinden. Het doel: de Onverschrokkenen vragen de werken te kiezen en de communicatie te verzorgen voor de volgende tentoonstelling van het Petit Musée over het thema durf. Deze tentoonstelling kon helaas niet doorgaan, maar de creaties van de Onverschrokkenen die al werden gemaakt, zijn wel aanwezig. Een voorproefje!

Slam Solidarcité

De slam van de jongeren van Solidarcité (Nora Hyseni, Jonathan Saussez en Solène Van Loock) over durf zou in videotaal worden uitgevoerd en op de tentoonstelling worden gepresenteerd.

Slam Audacieuxok

De logo's

De projecten voor het logo van de Onverschrokkenen die door de studenten van de CECS de Couillet-Marcinelle (Nicolas Bertrand, Benoit Delfosse, Emeline Hirsoux, Aurélien Lefebvre, Corentin Roels, Dylan Wallet) werden gecreëerd, worden in verschillende vormen in de kijker gezet: uitnodiging, programma, T-shirt, draagtas, enz.