Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Tijdelijke sluiting

Zie meer

Focus : De Onverschrokkenen in actie

De Onverschrokkenen zijn 4 groepen jongeren uit scholen en verenigingen in Charleroi die zich gedurende een schooljaar (tot maart) in de BPS22 hebben verdiept. Het project wil jongeren het lef geven om buiten de schoolomgeving een museum binnen te treden als acteurs door zich museale beroepen toe te eigenen (bemiddeling, onthaal, communicatie).

In deze toelichting stellen wij je voor om de activiteiten van de Onverschrokkenen meer in detail te bekijken. Deze groepen jongeren kwamen één keer per maand samen in het museum om deel te nemen aan verschillende filosofische, creatieve, artistieke en andere workshops.

De leerlingen van de secundaire school Pius X probeerden voor het eerst linosnede uit, waarbij ze zich lieten inspireren door de tentoongestelde kunstenaars en vooral door het werk van Latifa Echakhch over het geheugen en de herinnering. Daarnaast bogen de leerlingen van de basisschool van Cobaux zich over het werk van Olivier Baudouin, dat in de tentoonstelling ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van de club Théo Van Gogh werd gepresenteerd.