Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Het museum is gesloten op 24, 25 en 31 december

> Openingsuren en bereikbaarheid

Artist in residence : Sara Létourneau

Nieuws

BPS22 ontvangt Sara Létourneau, multidisciplinaire artieste, voor een residentie van twee maanden in het kader van een partnership met de Conseil des arts et des lettres du Québec en het Centre Bang.

Sara Létourneau is een artieste, muzikante, comédienne en performer afkomstig uit Chicoutimi (Québec). De voorbije jaren heeft ze veel gewerkt aan collectieve projecten. Ze zal deze residentie benutten om zich te concentreren op haar eigen creatie.

Ze wenst daarbij te werken rond de figuur van de heks: de heks als geleerde, sterke en scheppende vrouw, maar ook zorgzaam, met aandacht voor de natuur en de wereld rondom haar. De heks staat eveneens symbool voor het ecofeminisme: deze zelfstandige vrouwen met genezende krachten werden in het verleden vervolgd, onder andere door hun kennis en hun verhouding tot de natuur.

De artieste is nog maar net in Charleroi. Ze laat zich doordringen van het landschap van de stad, met de fabrieken en terrils. De komende weken zal ze verschillende actoren (voornamelijk vrouwen) van het leven uit de regio ontmoeten en mogelijkheden voor nieuwe creaties aftasten.

Sara Létourneau stelt haar inspiratiebronnen voor tijdens de lunchbox meeting van 13 december. Zorg dat je erbij bent!

Voor meer informatie over Sara Létourneau: http://www.saraletourneau.ca