Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Les Audacieux (De Durvers), zijn terug !

Nieuws

Ook dit jaar wordt het museum ingepalmd door vier klassen jongeren met uiteenlopende achtergronden om de verschillende facetten te ontdekken en op hun beurt cultuuroverdragers te worden.

Het project verloopt in drie fasen, verspreid over het schooljaar 2019-2020. Tijdens de eerste fase van het project brengen vier klassen van verschillende schoolniveaus geregeld een bezoek aan BPS22 en nemen ze deel aan workshops en ontmoetingen met artiesten en personeelsleden.

In de tweede fase wordt het publiek uitgebreid naar nieuwe schoolgroepen. Een dag lang wordt BPS22 ingenomen door Les Audacieux; zij staan in voor de rondleiding van de verschillende schoolgroepen.

In de derde en laatste fase wordt deze ervaring uitgebreid ten gunste van het grote publiek. Tijdens het gratis weekend BPS22 aux enfants verwelkomen Les Audacieux niet enkel hun familie, maar leiden ze ook alle externe bezoekers rond; volwassenen die achter het initiatief staan en kinderen die gefascineerd worden deze bijzondere jongeren met kennis van de hedendaagse kunst.

De deelnemende klassen zijn de klas van het 6de leerjaar van de école Cobeaux (Charleroi), het 5de middelbaar van collège Pie X (Châtelineau), het 6de en 7de jaar kunst van het CECS van Couillet en een groep jongeren van Solidarcité (A.J.M.O in Charleroi).

Dit initiatief van BPS22 werd bekroond met de Prix aKCess 2018 en wordt gesteund door Prométhéa.