Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Boek hier uw ticket

Zie meer

Openingsweekend - GRATIS!20 en 21 februari

Nieuws

In het weekend van 20 en 21 februari bezoek de 4 nieuwe tentoonstellingen van BPS22. Toegang tot het museum en rondleidingen zijn gratis.

Van februari tot mei is de BPS22 dan ook bezig met een proactieve programmering met vier nieuwe tentoonstellingen, waaronder de eerste retrospectieve in België van de Britse feministe Margaret Harrison. De tweede is gewijd aan de kunstenaar Petr Davydtchenko. Hij heeft vanaf het begin van de pandemie gezocht naar een vaccin dat gratis en voor iedereen beschikbaar zou kunnen zijn. Een utopie, waarschijnlijk uit een ander tijdperk (verleden of toekomst), die weerklank vindt in de radicale experimenten van het vergeten collectief Ruptz. BPS22 wil hun plaats dan ook teruggeven binnen de Belgische avant-garde van de jaren ‘70.

De jaren ‘70! Een tijdperk waarin kunst op grote schaal werd beleefd, en intens werd ervaren en gedeeld, onafhankelijk van museale en commerciële structuren. Mail Art was een van de discrete maar rijke nakomelingen, zoals blijkt uit de fijnzinnige postcorrespondentie van Eric Adam en Bernard Boigelot, dat het tweede luik vormt van onze cyclus die gewijd is aan deze praktijk in Franstalig België.

En natuurlijk zijn er het Kleine Museum voor gezinnen en activiteiten voor kinderen onder de 12 jaar, totdat we iedereen iets kunnen aanbieden.

Info
+32 71 27 29 71 of email hidden; JavaScript is required

Chargement en cours...