Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Uitzonderlijke sluiting van het museum op vrijdag 19.04.2024

> INFO

Sluiting op 13 junihet museum sluit vanwege werkzaamheden

Nieuws

Het BPS22is vanaf juni dit jaar enkele maanden gesloten. Tijdens deze sluiting wordt het museum aangepast, zodat het gebouw voldoet aan het energiebeleid. Aangezien het museum tijdelijk dichtgaat, zullen we de activiteiten verplaatsen.

We sluiten tijdelijk onze deuren op 22 mei, na afloop van de tentoonstelling Teen Spirit. Adolescentie en hedendaagse kunst, die al van begin af aan (februari dit jaar) een groot succes is. Na deze tentoonstelling beginnen de werkzaamheden om het museum energiezuiniger te maken. De aanpassingen, die worden gefinancierd met de EFRO-middelen van Charleroi, zorgen voor een beter geïsoleerd gebouw. Er verandert verder niets aan hoe het museum eruitziet. De werkzaamheden vinden plaats in de twee belangrijkste zalen, namelijk de Grote Hal en Pierre Dupont. Dankzij de aanpassingen worden deze zalen nog geschikter om objecten in te tonen.

De solotentoonstellingen van Pietro Fortuna en Adrien Lucca worden één jaar uitgesteld (opening gepland voor eind mei 2023). Ook de monografische tentoonstelling van Laurence Dervaux wordt uitgesteld. Haar expositie wordt geopend in september 2023, wanneer de renovatiewerkzaamheden van Ville-Haute voorbij zijn.

Gedurende deze periode vinden onze tentoonstellingen en activiteiten plaats op andere locaties. Het team van BPS22 doet er alles aan om een alternatief programma aan te bieden. Hierover volgt de komende maanden meer informatie.

INFO: +32 71 27 29 71 of email hidden; JavaScript is required">email hidden; JavaScript is required