Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Resilients

David BROGNON, Sergio BRUNO, Emmanuel DI MATTIA, Alain DURIEUX, Jean-Pierre HENIN, Pascal MARTENS et Stéphanie ROLLIN.

In september 2016 werd aangekondigd dat de vestiging van Caterpillar in Gosselies zou sluiten. Charleroi stond helemaal op zijn kop. Een groep arbeiders van de fabriek, de kunstenaars Stéphanie Rollin en David Brognon en het BPS22 wilden de verslagenheid die toen heerste omzetten in actie. Samen maakten ze een kunstwerk dat symbool staat voor al het werk dat decennia lang in de fabriek werd uitgevoerd.

Uren van overleg en maanden van werk zijn nodig geweest om dit mobiliserende project tot een goed einde te brengen. Alle deelnemers konden hun eigen talenten inzetten en ze zelfs nog verder ontwikkelen. Het project bracht hen bovendien dichter bij elkaar. Het werk Résilientsis het resultaat. De titel verwijst zowel naar de schokabsorptiecapaciteit van materialen als naar de menselijke kracht om traumatische ervaringen te overwinnen.

Je kunt de volledige ontwikkeling van Résilientsherbeleven in het boek, dat werd uitgegeven ter gelegenheid van de voorstelling in het BPS22 in oktober 2017.

Een werk gerealiseerd in samenwerking met Salvatore ALLEGRO, Samuel BABIAK, Ghislain CHUDZICKI, Jérôme DURANT, Olivier FORATIER, Jean-Thierry GANA, Chrystelle LAMBALLAIS, Mohammed LIBDRI, Frédéric MITTENAERE, Frédéric REMY, Didier RUBAN, Geoffrey SAUDEMONT, David TAMBOUR en vele anderen.

Coördinatie: Nancy CASIELLES, Amélie DETOLLENAERE, Dimitri LILLIS en Sophie JANSSEUNE.

Met de steun van de Koning Boudewijnstichting, de Fondation Henri Servais, Stephan Uhoda, Gingo en Prométhéa.

BPS22 editie, 2017.

€ 8 (exclusief verzendkosten)

Online kopen (in België)

Online kopen (in Europa)

Online kopen (buiten Europa)