Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Opbouw aan de gang > Ontdek de volgende tentoonstellingen

Zie meer

Familieruimte

Nieuws

BPS22 deed beroep op de Brusselse vzw Art Basics for Children (ABC) voor het ontwerpen van een ruimte gewijd aan de creativiteit en de inwijding tot de kunst, in de lijn van het Klein Museum.

Elk jaar worden er in het Klein Museum twee tentoonstellingen georganiseerd met werken van de collectie van de provincie Henegouwen. De werken worden op ooghoogte van het jonge publiek gehangen en bieden uiteenlopende perspectieven op een thema dat veelal verwijst naar de andere tentoonstellingen van BPS22. Zo nodigt het Klein Museum gezinnen uit om in contact te komen met kunst en de tijd te nemen om stil te staan bij de onderwerpen die in de tentoonstellingen aan bod komen.

De familieruimte, door ABC ontworpen naast het Klein Museum, werd bedacht om deze gedeelde ervaring door te trekken. In een intieme omgeving krijgen jonge bezoekers de kans om te snuisteren in boeken die het museum leent van Bibliothèque Langlois de l'Université du Travail en regelmatig vernieuwt. Ze kunnen ook deelnemen aan creatieve ateliers, vrij experimenteren en spelen met kunstpanelen, zodat ze hun eigen creativiteit ongestoord de vrije loop kunnen laten. Een ruimte om met het hele gezin te ontdekken en te beleven!