Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

VernissageVier nieuwe tentoonstellingen

  • Vernissage
17.02.2023-19:00>23:00

Na acht maanden sluiting voor werken om dedakbedekking aan de huidige vereisten op het gebied van energie aan te passen, opent het BPS22 opnieuw zijn deuren voor het publiek op zaterdag 18 februari met vier nieuwe tentoonstellingen. Voor wie ongeduldig is: de opening vindt de dag ervoor plaats, op 17 februari, vanaf 19.00 uur!

Twee ervan zijn terug te vinden in de zaal Pierre Dupont. Op het gelijkvloers belicht een solotentoonstelling van Jean-Pierre Ransonnet (Lierneux 1944) een weinig bekend aspect van zijn werk, met een selectie narratieve foto’s die met de hand geretoucheerd zijn en tussen 1972 en 1980 gemaakt werden. Op de eerste verdieping presenteert een tentoonstelling van het werk van Jean-Pierre Point (Doornik 1941 – Evere 2023) een reeks zeefdrukken die gemaakt werden in de periode van de jaren 1970 tot het eerste decennium van de 21ste eeuw. Dit zijn werken waarin de eenvoudige schoonheid van het alledaagse en de chromatische rijkdom van het medium een centrale plaats innemen. Deze twee Belgische Franstalige kunstenaars werden geboren in de eerste helft van de 20ste eeuw en delen eenzelfde kritische bevraging van de fotografie. Hier nemen ze samen hun plaats in het museum in.

In parallel treffen we in de Grote Hal Stayin’ Alive aan, waarbij een vijftigtal recente aanwinsten voor het museum in de kijker geplaatst worden. Dit bewijst dat de collectie, in tegenstelling tot de gangbare opvatting, allesbehalve een «sterfhuis» voor kunstwerken is.

Tenslotte wordt ook Luik in de kijker gezet bij het vijfde luik van de reeks tentoonstellingen Merci Facteur ! gewijd aan mail art in Franstalig België.

____
Vernissage op 17.02.2023
19:00 > 23:00

GRATIS !

Toegang alleen via de Rue Clément Lyon.
Routes en parkeergelegenheid