Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

VernissageAdrien Lucca, Pietro Fortuna et Émelyne Duval

  • Vernissage
19.05.2023-19:00>23:00


Van eind mei tot eind augustus 2023 brengt het BPS22 twee kunstenaars samen in zijn belangrijkste ruimtes. Adrien Lucca dompelt de Salle Dupont onder in duisternis om het spectrum van zichtbaar licht beter te begrijpen, terwijl Pietro Fortuna zijn minimalistische en conceptuele werken installeert in de Grande Halle.

In de Salle Dupont vervormt Adrien Lucca (Parijs, 1983) onze waarneming in een enorme installatie die de resultaten van zijn onderzoek samenbrengt. Opgeleid als schilder werkt hij met licht en kleur als materialen en gebruikt hij technieken uit de industriële en wetenschappelijke (spectroscopie, elektronica, informatica, enz.) wereld om nieuwe vormen te creëren en visuele ervaringen op te bouwen.

Glory VI. Au temps où nous n’étions pas des hommes is een bloemlezing van de conceptuele bekommernissen van de Italiaanse kunstenaar Pietro Fortuna (Padua, 1950) die centraal zal staan in de grote industriële hal van het museum. De tentoonstelling toont een nieuwe reeks beeldhouwwerken die speciaal voor het BPS22 zijn gemaakt. Het zijn minimalistische werken die ontstaan uit de ontleding van emblematische vormen en hun reconstructie met industriële materialen.

De laatste tentoonstelling in de kleine ruimte van de Entresol van het BPS22 is van kunstenares Émelyne Duval (Lobbes, 1987), waarin ze haar met finesse, humor en poëzie omgeven beelden tentoonstelt.

____
Vernissage op 19.05.2023
19:00 > 23:00

GRATIS !

Toegang alleen via de Rue Clément Lyon.
Routes en parkeergelegenheid