Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

BeleefdheidsbezoekOff-site | Interventie door Chris Straetling

Nieuws

Als belangrijk stuk in de nocturne van Jef Lambrecht in 1990, wordt de Iris-stoel op zaterdag 11 mei gepresenteerd in de Vincent van Gogh-huizen in Colfontaine en Cuesmes.

In 1990 besloot Jef Lambrecht, een conceptuele kunstenaar die van 1 juni tot 1 september in de BPS22 exposeert, de titel "Paus van Halensee" aan te nemen, een fictieve figuur die begin 20ᵉ eeuw door Paul van Ostaijen werd bedacht en belichaamd, en 's nachts met de Iris-stoel, een houten stoel bedekt met collages, buiten de Antwerpse Academie voor Schone Kunsten te gaan staan. Daar heiligde hij de schilder Vincent van Gogh, ook al was 1990 het jaar van de veiling van het duurste werk ter wereld op dat moment, een Portret van Dr. Gachet (1890), en het honderdste sterfjaar van de schilder.

De Iris-stoel zal op zaterdag 11 mei een beleefdheidsbezoek brengen aan de Vincent van Gogh-huizen in Colfontaine om 12.00 uur en in Cuesmes om 14.00 uur, door tussenkomst van Chris Straetling, voormalig medewerker en galeriehouder van Jef Lambrecht en momenteel secretaris van de vzw Samarkand, die verantwoordelijk is voor het Jef Lambrecht-fonds.